Comunicate de presă

Published on februarie 12th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Un tânăr special din Sectorul 6 îşi expune picturile la Sala Dalles

Sâmbătă, 13 februarie 2016, începând cu orele 17.00, va avea loc expoziţia de pictură a  tânărului Florin Memet, care vă aşteaptă cu mari emoţii în incinta Sălii Dalles.

Pasiunea pentru artă i-a fost insuflată de asistentul personal care-l avea în grijă şi care a absolvit cursurile Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”. Din păcate, doamna care i-a fost ca o mamă a decedat, iar tânărul s-a trezit, pentru a doua oară, singur pe lume.

Expoziţia este un eveniment cu totul deosebit pentru tânărul în vârstă de 24 de ani,  care beneficiază de măsură de protecţie socială în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică ,,Uverturii”, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. În ciuda retardului moderat de care suferă şi, deşi nu-şi cunoaşte rudele şi nimeni nu vine la el în vizită, Florin este un optimist din fire, mereu vesel, cu o vorbă bună pentru fiecare.

Pictura, una dintre cele mai vechi modalităţi de exprimare artistică, reprezintă pentru acest tânăr talentat o resursă importantă, o cale prin care îşi afirmă talentul şi datorită căreia obţine atât recunoaşterea comunităţii, dar şi bucuria de a fi apreciat de cei din jurul său”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

În prezent Florin Memet frecventează zilnic cursurile Liceului Tehnologic Special unde este înscris în clasa a XI-a, iar cand nu învaţă desenează sau pictează pentru a-şi perfecţiona tehnica. Cochetează de multă vreme cu desenul, dar de pictat în acuarelă s-a apucat în urmă cu un an şi jumătate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică ,,Uverturii”. De atunci, acest hobby îi oferă încredere, siguranţă şi suport emoţional.

Vizitatorii expoziţiei de sâmbătă vor putea admira lucrările lui Florin, iar în schimbul unei mici donaţii le pot lua acasă, în acest fel susţinându-l pe tânăr să-şi urmeze pasiunea.

Intrarea este liberă.

 

 

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte