Comunicate de presă

Published on ianuarie 15th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Un weekend în slujba sportului şi a actelor de caritate în Sectorul 6

Indiferent de vârstă sau preocupări, locuitorii Sectorului 6 au şansa unui sfârşit de săptămână destinat activităţilor sportive şi promovării spiritului de solidaritate.

La iniţiativa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, copiii incluşi în programul Liga Tinerilor Sportivi sunt aşteptaţi sâmbătă, 16 ianuarie 2016, la competiţia ”Challenge Tennis”, un concurs de stimulare a abilităţilor sportive şi de evaluare a potenţialului de joc.

Cu vârste între 7 şi 11 ani, cei 20 de participanţi beneficiază de pregătire sportivă gratuită şi servicii de tip afterschool pe raza Sectorului 6, în scopul integrării sociale şi prevenirii abandonului şcolar.

Competiţia va avea loc în incinta Complexului de Servicii de Recuperare, din str. Bascov  nr. 14-18, începând cu orele 10.00.

Totodată, parteneriatul dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi C.S. Alcor Bucureşti s-a concretizat încă o dată în organizarea unei competiţii care promovează atât sportul minţii cât şi activităţile cu scop caritabil.

Programată duminică, 17 ianuarie a.c, începând cu orele 09.00, cea de-a doua ediţie a Cupei ”Şah Arena” adună în jurul meselor de şah peste 80 de competitori adulţi, pregătiţi să se confrunte în sistem ”rapid open”, omologat de Federaţia Internaţională de Şah.

Organizată în aceeaşi locaţie, cupa le oferă participanţilor ocazia de a-şi etala talentul şi de a acumula punctaj ELO, recunoscut de forurile de profil.

Dincolo de miza sportivă, competiţia are ca scop promovarea în rândul participanţilor şi al spectatorilor a Magazinului Caritabil SocialXchange, din Sectorul 6, un loc în care persoanele defavorizate primesc şansa unui nou început.

Cei dornici să contribuie la îmbunătăţirea situaţiei materiale precare a unor familii şi persoane defavorizate sunt încurajaţi să doneze produse şi să acumuleze un alt fel de puncte care vor deschide, calea spre o viaţă mai bună pentru multe persoane aflate în dificultate din comunitate.

Menit să vină în întâmpinarea celor afectaţi de probleme financiare, magazinul SocialXchange primeşte donaţii din partea cetăţenilor sau firmelor, pe care le distribuie apoi celor nevoiaşi, în schimbul unor activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Mai multe informaţii găsiţi la adresa web www.socialxchange.ro.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte