Stiri vernisaj

Published on aprilie 6th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Vernisaj la Palatul Parlamentului « Sfinţi din cer zugrăviţi pe pământ »

Sub această denumire se deschide mâine, 07 aprilie 2015, începând cu orele 12.00, în incinta Palatului Parlamentului – Camera Deputaţilor, un vernisaj de icoane realizate de beneficiari ai Clubului Seniorilor Sector 6.

Evenimentul, organizat cu sprijinul deputatului din Sectorul 6 Răzvan Mironescu, este dedicat Săptămânii Patimilor şi vrea să aducă în conştiinţa publicului larg atât semnificaţia apropierii Sărbătorilor Pascale, cât şi dorinţa seniorilor de a dovedi că talentul nu are vârstă.

Cei 23 de artişti sunt membri ai Cercului de pictură ce funcţionează în cadrul Clubului Seniorilor, un spaţiu de relaxare şi agrement pentru pensionarii din Sectorul 6, un loc destinat stimulării comunicării la orice vârstă şi readucerii persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă.

Timp de trei luni, seniorii cercului de pictură s-au întîlnit zilnic în cochetul atelier din Calea Plevnei nr. 234, străduindu-se să dea viaţă şi culoare, în limitele canonului ortodox, unor mari personalităţi ale creştinătăţii răsăritene.

Aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, centrul derulează programe culturale, sportive, de abilitare şi petrecere a timpului liber, încrecând să schimbe statutul şi imaginea de sine a beneficiarilor săi, afectaţi de problemele specifice vârstei a treia.

Cei prezenţi la vernisajul din incinta Palatului Parlamentului vor avea ocazia de a face donaţii în sprijinul persoanelor de vârsta a treia din comunitatea sectorului, de a-i cunoaşte şi felicita pe artiştii care, cu măiestrie şi evlavie, au zugrăvit pe lemn sau sticlă chipurile celor aleşi de Dumnezeu.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑