Stiri 06

Published on noiembrie 29th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, a participat la Expoziţia „Romi pentru România”, organizată pe spaţiul viitorului Muzeu al Culturii Romilor

Cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, joi, 28 noiembrie 2013, a fost lansată expoziţia „Romi pentru România” în spaţiul în care se construieşte Muzeul Culturii Romilor, în cartierul bucureştean Giuleşti Sârbi, pe Drumul Săbăreni nr. 101-125.

Sintagma „Romi pentru România”, numele primei expoziţii din viitorul Muzeu al Culturii Romilor, se referă la o realitate istorică, socială şi politică, foarte puţin documentată şi prezentată public.

Expoziţia a prezentat, în variate feluri, o serie de personalitaţi care au avut o contribuţie semnificativă la dezvoltarea economică, socială şi culturală a României de azi şi a adus publicului bucureştean informaţii privind diversitatea neamurilor de romi.

La eveniment au participat Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, reprezentanţi ai ambasadelor Cehiei, Irlandei, Italiei, Turciei, Danemarcei, ai Primăriei Sector 5, ai Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Institutului pentru Politici Publice, Forumului Cultural Austriac, Agenţiei de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, Facultăţii de Ştiinţe Politice, Centrului de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen – FILIA, Institutului Naţional Democrat, Roma Education Fund, Asociaţiilor Salvaţi Copiii, Portico şi ai Fundaţiei Eurisc.

Vizitatorii au putut meşteri alături de maeştri coşuri de răchită, inele din argint, ibrice din cupru şi mături din paie. Taraful Leonard Iordache a cântat piese celebre din folclorul românesc, interpretate altădată de Gabi Luncă, Ion Onoriu, Fărâmiţă Lambru.

Muzeul Culturii Romilor are misiunea de a expune adevărul istoric, de a aduce dovezi şi de a prezenta diversitatea neamurilor de romi aflate sub cupola etnicităţii comune pentru o înţelegere de bază a acestui popor.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑