Stiri gabriel-petrea

Published on octombrie 31st, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, caută măsuri împotriva şomajului în rândul tinerilor

Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea a participat, pe data de 30 octombrie a.c., la conferinţa de finalizare a proiectului POSDRU, cofinanţat din Fondul Social European: ”Mai multe şanse pentru un loc de muncă”, eveniment ce a avut loc la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

În cadrul conferinţei, Gabriel Petrea a subliniat faptul că mulţi dintre tinerii care termină o facultate şi îşi caută un loc de muncă se confruntă cu problema calificării pentru posturile la care aplică. Viceprimarul a explicat faptul că, la nivelul sectorulul 6, şomajul din rândul tinerilor derivă şi din această problemă, a deficitului de formare profesională.

În acest context, reprezentantul administraţiei locale a recomandat studenţilor să profite încă din timpul facultăţii de programele de formare profesională continuă, pentru a avea un start mai bun în carieră.

”Ne-am confruntat cu lipsa locurilor de muncă şi în sectorul 6, rata de şomaj ridicată a survenit în timpul restructurărilor din cadrul administaţiei publice locale. Una dintre soluţiile aflate la dispoziţia acestor persoane o constituie aceste cursuri de calificare şi recalificare, deoarece sunt gratuite”, a declarat viceprimarul Petrea.

Proiectul ”Mai multe şanse pentru un loc de muncă” a fost implementat de Universitatea Politehnica din Bucureşti în parteneriat cu Solit Consult Time S.R.L şi Extreme Traning S.R.L. Proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de 24 de luni, iar consorţiul proiectului a reuşit să informeze aproximativ 1000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, să medieze peste 500 de persoane şi să formeze 155 de viitori angajaţi.

Alături de Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea la eveniment au participat Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, domnul Mihnea Costoiu, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, partenerii din proiect precum şi persoane ce au beneficiat de serviciile furnizate în cadrul proiectului.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑