Stiri logo-primarie6-ro

Published on martie 31st, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, lansează dezbaterea publică privind introducerea uniformelor în şcoli. Ministerul Educaţiei, invitat să participe la consultarea publică

Gabriel Petrea, Viceprimarul Sectorului 6, a lansat astăzi, în dezbatere publică, iniţiativa introducerii uniformelor în şcolile din sector.

Pe parcursul mai multor săptămâni, Gabriel Petrea va purta discuţii cu asociaţiile de părinţi, de elevi, de profesori din Sectorul 6 pentru a colecta toate punctele de vedere referitoare la acest subiect, urmând să organizeze şi o serie de consultări publice aprofundate, la care doreşte să invite inclusiv reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale. Viceprimarul Sectorului 6 declară că a fost insipirat în această iniţiativă de numeroasele discuţii despre educaţie şi despre starea învăţământului pe care le-a purtat în ultimele luni cu locuitorii din sector.

În generaţia mea, opiniile nu erau deloc favorabile unei asemenea idei, pentru că mulţi se gândeau imediat la vremurile de tristă amintire de dinainte de Revoluţie. Uniforma şcolară reprezenta un simbol al unor vremuri pe care le-am depăşit demult, al unei mentalităţi la care nu mai vrem să ne întoarcem. Dar, dincolo de toate aceste reacţii instinctive pe care eu şi cei mai în vârstă decât mine le-am avut la auzul ideii de a introduce uniforma în şcoli, întrebarea care se pune este dacă introducerea uniformei obligatorii este benefică pentru actul de educaţie, dacă ea face bine sau rău elevilor în şcoli.”, declară Gabriel Petrea.

Viceprimarul Sectorului 6 mai susţine că există multe cărţi, studii, cercetări şi sondaje cu informaţii şi argumente pro şi contra şi îşi propune ca, în cadrul întâlnirilor publice pe care le va avea, să ridice în discuţie toate aceste subiecte.

“Din dialogul de până acum îmi este clar că opiniile sunt împărţite, că sunt multe de luat în calcul şi că, deşi tendinţa este una de încurajare, lucrurile sunt mai nuanţate. Cert este că trebuie extrem de atent cântărit şi, de aceea, acest proces de consultare publică este indispensabil dacă vrem să luăm o decizie bună pentru elevi”, mai afirmă Gabriel Petrea.

Viceprimarul Sectorului 6 mai susţine că în următoarele săptămâni şi luni va face public, pe pagina sa de Internet şi de Facebook, programul discuţiilor, precum şi câteva dintre principalele argumente, pentru a stimula dezbaterea.

“Sunt convins că vor fi discuţii vii  şi interesante. Până la urmă, toţi ne dorim cea mai bună decizie pentru elevii din Sectorul 6 şi pentru viitorul lor. Ca viceprimar, îmi asum deci sarcina de a fi eu iniţiatorul şi susţinătorul unui asemenea dialog. Dacă decizia va fi una favorabilă uniformelor obligatorii, atunci eu o voi asuma şi susţine la nivelul Primăriei şi al Consiliului Local al Sectorului 6.“, mai spune Gabriel Petrea.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑