Comunicate de presă

Published on aprilie 5th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Voluntarii Companiei IBM oferă meditaţii gratuite copiilor din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, informează membrii comunităţii că, în această perioadă, şcolarii şi liceenii din Sectorul 6 pot beneficia de ore gratuite de pregătire suplimentară la limba română şi matematică.

Lecţiile sunt oferite graţie Proiectului “Şcoala de voluntari”, care se derulează în Sectorul 6 încă din anul 2013. În acest demers, autoritatea locală beneficiază de sprijinul unor profesionişti inimoşi din cadrul Companiei IBM, care şi-au rupt din timpul lor preţios şi au ales să vină în sprijinul copiilor pentru a-i ajuta să descifreze  taineale matematicii şi limbii române.

„DGASPC Sector 6 a iniţiat în urmă cu trei ani  <Şcoala de voluntari>. Proiectul este unul de educaţie non-formală, prin care voluntarii pot experimenta şi folosi spiritul civic, ideile şi energia în beneficiul membrilor comunităţii care au nevoie de sprijin. Le mulţumim colaboratorilor de la IBM care s-au oferit să contribuie alături de noi şi să ţină săptămânal şedinţe de pregătire la aceste două materii esenţiale pentru educaţia copiilor noştri”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Copiii din Sectorul 6, cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani, care au nevoie de ajutor în efectuarea temelor sau de îndrumare suplimentară la cele două materii, pot fi înscrişi de părinţi la Compartimentul de Voluntariat şi Formare Profesională din cadrul DGASPC Sector 6. Programul de lucru este de luni până joi, în intervalul orar 09:00 – 15:00, şi vineri, între orele 09:00 – 13:30, adresa de e-mail este voluntariatformare@dgaspc6.com, iar numărul de telefon – 021.317.63.11. În solicitare trebuie menţionată vârsta copilului, precum şi materia la care doreşte să se pregătească alături de voluntarii Companiei IBM.

Voluntariatul în domeniul social din Sectorul 6 a luat amploare în ultimii ani şi 40 de persoane, cu precădere tineri şi adolescenţi, susţin în mod benevol o serie de programe precum: tabere de dezvoltare personală şi cursuri de engleză sau matematică pentru copiii defavorizaţi, animaţie în şcoli şi grădiniţe, programe de reabilitare a copiilor cu autism etc.

Printre modulele de curs dezvoltate în timp, menţionăm:

 1. a) „Comunic, deci exist!”;
  b) „Banii pot lucra pentru tine”;
  c) „Management de proiect”;
  d) „Hai să ne jucăm!”- Curs de animaţie socio-educativă;
  e) „Atenţie, vorbesc!”- Curs de deprindere a discursului public
  f) „Eu conduc, tu conduci…Suntem o echipă!”- Curs de leadership;
  g) „Cine sunt şi ce vreau să fac?”- Rolul voluntarului în comunitate;
  h) Curs de prim ajutor.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte