Stiri vot-ilegal

Published on octombrie 21st, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

„Votează legal! Mita şi votul ilegal = Infracţiune = Închisoare”

În perioada următoare, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 va desfăşura o amplă acţiune de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu drept de vot, cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei referitoare la procesul electoral, în contextul alegerilor prezidenţiale.

Campania „Votează legal! Mita şi votul ilegal = Infracţiune = Închisoare” se adresează tuturor cetăţenilor cu drept de vot şi, în special, tinerilor care votează pentru prima dată.

Pentru promovarea mesajului campaniei, poliţiştii locali vor distribui materiale promoţionale în zonele cu circulaţie pietonală intensă, în apropierea centrelor comerciale şi în pieţe.

Actul normativ care reglementează regimul alegerilor prezidenţiale este Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României şi prevede:

  • Oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase, în scopul determinării alegătorului să voteze, ori să nu voteze un anumit candidat, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
  • Introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.
  • Utilizarea unei cărţi de alegător sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals se pedepseştecu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Poliţiştii locali recomandă tuturor cetăţenilor să sesizeze orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare la numărul unic de urgenţă 112 sau la tel. 021/9546 din cadrul DGPL Sector 6, disponibil în permanenţă.

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑