Stiri vot-ilegal

Published on aprilie 28th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Votează legal ! Mita şi votul ilegal = Infracţiune = Închisoare

În perioada următoare, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 (DGPL Sector 6) va desfăşura o amplă acţiune de informare şi conştientizarea cetăţenilor cu drept de vot, cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei referitoare la procesul electoral, în contextul alegerilor europarlamentare.

Campania Votează legal! Mita şi votul ilegal = Infracţiune = Închisoare se adresează tuturor cetăţenilor cu drept de vot şi, în special, tinerilor care votează pentru prima dată.

Pentru promovarea mesajului campaniei, poliţiştii locali vor distribui materiale promoţionale în zonele cu circulaţie pietonală intensă, în apropierea centrelor comerciale şi în pieţe.

Actul normativ care reglementează regimul alegerilor europarlamentare este Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European şi prevede:

  • închisoare de la 6 luni la 5 ani pentru: promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase, în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze o anumită listă de candidaţi sau un anumit candidat independent. Şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
  • închisoare de la 2 ani la 7 ani pentru: utilizarea unui buletin de vot fals, introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele la care are dreptul un alegător sau falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale.

Poliţiştii locali recomandă tuturor cetăţenilor să sesizeze orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare la numărul unic de urgenţă 112 sau la tel. 021/9546 din cadrul DGPL Sector 6, disponibil în permanenţă.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑