Stiri liga-tinerilor-fotbalisti

Published on iunie 23rd, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

«Vulturii Negri» îşi adjudecă un nou trofeu

«Vulturii negri», echipa de fotbal a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a obţinut un nou trofeu la competiţia «Liga Tinerilor Fotbalişti».

Anul acesta, campionatul de fotbal dedicat copiilor din sistemul de protecţie socială s-a desfăşurat în Parcul Crângaşi, acolo unde s-au întâlnit echipe ale direcţiilor de asistenţă socială din sectoarele 2, 3 4 5 şi 6, precum şi echipele fundaţiilor Parada şi Metropolis.

Beneficiind de arbitrajul competent al unor arbitri delegaţi de Federaţia Română de Fotbal, competiţia şi-a desemnat câştigătorii în urma unei finale disputate între echipa «Vulturii Negri» şi cea a DGASPC Sector 4.

Golgeterul competiţiei, Marius Tache, un adolescent talentat, care a înscris nu mai puţin de 19 goluri în cadrul partidelor disputate, provine din cadrul aceleiaşi echipe campioane.

Organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, campionatul de fotbal şi activităţile săptămânale de antrenament care îl preced fac parte din programul de activităţi sportive ”Liga Tinerilor Sportivi”, un proiect de tradiţie, cu scopul dezvoltării micilor talente şi prevenirii sau combaterii comportamentelor deviante la copii şi adolescenţi.

Destinat, iniţial, copiilor care stăteau permanent sau temporar pe stradă, programul „Liga Tinerilor Sportivi” a fost extins şi la alte categorii de beneficiari, în special copii cu devianţă comportamentală, aflaţi în risc de abandon şcolar, risc de delincvenţă sau proveniţi din familii marginalizate. Proiectul îşi propune dezvoltarea micilor talente şi atragerea copiilor cu probleme psiho-sociale în activităţi sportive cu scop educativ şi de modelare a comportamentului în colectivitate.

Performanţa sportivă constituie un obiectiv secundar în cadrul proiectului, importante sunt efectele participării la acest program asupra conduitei copiilor (reluarea legăturii cu şcoala, reintegrare familială, evitarea recidivei pentru copiii delincvenţi etc).

Selectarea copiilor pentru participarea la competiţii se face ţinând cont de rezultatele şcolare şi de comportamentul copiilor în familie.

Toţi participanţii la competiţia de duminică au primit trofee, diplome şi premii constând în echipament sportiv şi dulciuri.

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑