Stiri foto-5

Published on iunie 4th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Zeci de copii cu dizabilităţi au beneficiat de terapie în „camera senzorială”, în luna mai

În luna mai a.c., un număr de 85 de copii cu dizabilităţi, din Sectorul 6, au beneficiat de serviciile Complexului de Recuperare recent inaugurat.

Conform solicitărilor venite din partea părinţilor şi a nevoilor identificate de specialiştii centrului, copiii au primit terapie de specialitate în incinta camerei senzoriale – un mediu special conceput, menit să inducă modificări ale stării de excitare cu efect stimulator asupra relaxării, reducerii anxietăţii şi a durerii (atât fizice cât şi emoţionale). Devenit deja un standard în ţări occidentale precum Anglia sau Germania, camera senzorială este un concept-pilot în România, puţine structuri de asistenţă socială oferind în mod gratuit un astfel de serviciu, a cărui funcţionare implică o metodologie complexă şi o echipă de specialişti experimentaţi.

Cei 85 de beneficiari care au accesat serviciile noului complex au vârste între 3 şi 17 ani şi sunt afectaţi de dizabilităţi diverse, precum: tulburări de spectru autist, Sindrom Down, ADHD, întârziere psihică, epilepsie, întârziere în dezvoltarea limbajului, dizabilităţi locomotorii şi somatice.

Situat pe str. Bascov nr. 14-18, într-un spaţiu special amenajat, Complexul de Servicii de Recuperare pentru copiii cu dizabilităţi oferă terapie psihologică, terapie individuală şi de grup, kinetoterapie, logopedie, terapie educaţională, stimulare senzorială, terapie asistată cu animale, sport adaptat, arte combinate, consiliere părinţi, grup de suport, fizioterapie. Pentru copiii nedeplasabili, o parte dintre servicii sunt acordate la domiciliu, prin intermediul echipei mobile care activează în cadrul centrului.

Complexul dispune de o echipă multidisciplinară de specialişti: psihologi, psihopedagogi, educatori, logopezi, kinetoterapeuţi, asistenţi sociali, artterapeuţi şi instructori sportivi.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑