Comunicate de presă Ziua Copilului - Primaria Sectorului 6

Published on iunie 5th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Ziua copilului sărbătorită la Centrul de zi Crângaşi

Cu toate că ziua copilului a trecut, luna copilăriei continuă. Reprezentanţii Fundaţiei România Autentic au reuşit ieri, 04 iunie 2015, să facă încă o surpriză plăcută copiilor din clasele primare, care frecventează centrul de zi Crângaşi al Şcolii Generale nr.167, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Centrul de Zi este un centru de tip şcoală-după-şcoală, care are ca obiectiv principal prevenirea situaţiilor de risc care pot conduce la separarea copilului de părinţii săi, prin asigurarea unor activităţi de îngrijire şi educaţie (formală, non-formală şi informală) pe timpul zilei pentru copii şi prin asigurarea unor servicii de sprijin pentru părinţi sau alte persoane care au în îngrijire copiii, având rolul de a asigura menţinerea, refacerea şi dezvoltarea capacităţilor copilului şi ale părinţilor săi pentru depăşirea situaţiilor dificile.

Cei 21 copii care au primit vizita celor de la Fundaţia România Autentic s-au bucurat de hainuţe, jucării şi dulciuri. În cadrul centrului de zi, micuţii îşi fac zilnic temele primite la şcoală, iau o masă caldă şi au o mulţime de activităţi non-formale menite să le stimuleze inteligenţa, atenţia şi concentrarea prin joc. Centrul de zi este un serviciu pentru protecţia copilului a cărui misiune este în primul rând de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor.

 

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑