Stiri mihai-eminescu-sectorul-6

Published on ianuarie 17th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Ziua Culturii Naţionale – Omagiu pentru Mihai Eminescu

Miercuri, 15 ianuarie 2013, Primăria Sectorului 6, în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, a organizat un eveniment cultural pentru a marca Ziua Culturii Naţionale şi împlinirea a 164 de ani de la naşterea “Luceafărului poeziei române”, Mihai Eminescu.

În cadrul evenimentului de lansare a cărţii “Mihai Eminescu – în destinul istoric al României“ au participat: pr. dr. Nicolae Brînzea, director general adjunct al IEH, prof. univ. dr. Ion Bănşoiu, director al Editurii Paideia, dr. Mihai D. Vasile, editor şi co-autor al cărţii, prof. univ. dr. Mihaela Stănciulescu, co-autor al cărţii şi Tudor Ioan Turcu, consilier al primarului Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Un element inedit a fost reprezentat de audienţa care a luat parte la lansarea volumului. Aceasta a fost asigurata de reprezentanţi ai celor 3 generaţii: copii care au participat la cursurile organizate de Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala „Conacul Golescu Grant”, tineri elevi ai Liceului Marin Preda, studenţi, profesori, părinţi, dar şi bunici, membri ai Clubului Seniorilor Sector 6.

Pr. dr. Nicolae Brânzea a vorbit despre creaţia şi personalitatea lui Mihai Eminescu: „Onoraţi invitaţi, stimată audienţă, îmi face o deosebită plăcere să vă vorbesc azi despre poetul naţional Mihai Eminescu şi despre ceea ce a însemnat destinul său pentru istoria României. Trebuie să ştiţi că Eudoxiu Hurmuzachi, istoric, politician și patriot român, a fost mentorul lui Mihai Eminescu, cel care i-a insuflat dragostea de patrie.”

Tudor Ioan Turcu, consilierul primarului Sectorului 6, Rareş Mănescu, a transmis mesajul de sustinere al institutiei, subliniind necesitatea evenimentelor culturale in Sectorul 6, cu precadere intr-o zi cu o incarcatura simbolica atat de importanta: „Mihai Eminescu este poetul nostru national pentru ca a inteles cu desavarsire trasaturile neamului romanesc. Contributia sa la cultura nationala este inestimabila. Recitindu-l pe Eminescu, sentimentele romanesti ni se desteapta, conferindu-ne speranta si incredere in viitor”

Pentru a marca Ziua Culturii Naţionale şi importanţa literaturii şi a valorilor culturale româneşti, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” a oferit pachete cu cărţi în limba română tuturor invitaţilor prezenţi.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑