Comunicate de presă 754-IMG_4669

Published on aprilie 28th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Ziua Internaţională a Dansului celebrată în Sectorul 6

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului, peste 100 de copii talentaţi din Sectorul 6 vor participa la evenimentul Ziua Dansului celebrată mâine, 29 aprilie, la Conacul Golescu Grant, o amplă manifestare de veselie şi măiestrie deopotrivă. Copiii înscrişi la cursurile de dans vor susţine momente artistice deosebite prin care vor demonstra că pasiunea nu cunoaşte limite.

Energia, zâmbetele şi emoţiile vor umple curtea Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu Grant”, a cărui misiune este oferirea celor mici a unei alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, implicându-i în activităţi artistice, culturale, sportive, tehnico-ştiinţifice etc.

Peste 900 de copii frecventează săptămânal cursurile de arte plastice, informatică, dans, canto, chitară, şah, karate, limbi străine sau teatru.

Instituţia este situată în str. Aleea Tibleş, nr.64, într-o  clădire având statutul de monument istoric, ce a purtat în trecut denumirile de “Palatul Belvedere” şi  “Palatul Grant”. În clădirea centrală sunt amenajate 12 săli de activităţi, o sală de aşteptare pentru părinţi şi una destinată consilierii psihologice a copiilor/tinerilor. Locaţia dispune de o curte generoasă, unde este amenajată o pistă de karting şi un loc de joacă pentru copii.

Evenimentul va începe la ora 17:00 când părinţi, copii şi bunici vor păşi cu emoţie în lumea dansului.

În anul 1982, Institutul Internaţional de Teatru, prin Comitetul Internaţional al Dansului, a hotărât ca în fiecare an la data de 29 aprilie să fie celebrată Ziua Internaţională a Dansului. Data aleasă este cea a naşterii lui Jean Georges Noverre (1727 – 1810), creatorul baletului de acţiune şi promotorul dansului ca artă independentă.

Această zi promoveză dansul în lume, dincolo de bariere etnice, politice şi culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toţi iubitorii dansului.

Mai multe informaţii referitoare la serviciile oferite în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 puteţi găsi la  www.asistentasociala6.ro.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑