Stiri 664-IMG_2187

Published on septembrie 28th, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Ziua persoanelor vârstnice sărbătorită la Complexul de Servicii Sociale ”Floare Roşie”

Peste 80 de persoane vârstnice rezidente ale Complexului de Servicii Sociale ”Floare Roşie” vor fi sărbătorite luni, 1 octombrie 2012, începând cu ora 10.00, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Fundaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 le-au pregătit numeroase surprize printre care vizionarea unor minunate filme româneşti din perioada tinereţii lor, tort, sucuri, flori şi baloane. Cu acest prilej, seniorii vor petrece o zi minunată în compania prietenilor lor, căţeii dresaţi şi aduşi de fundaţia Vier Pfoten cu care se vor distra pe cinste.

În baza proiectului derulat de fundaţia Vier Pfoten în parteneriat cu DGASPC Sector 6, câinii vin însoţiţi de dresori la centru, săptămânal, şi interacţionează cu seniorii. La cerere, căţeii execută comenzi sau se lasă mângâiaţi, iar unii rezidenţi s-au obişnuit deja să-i îi aştepte cu câte ceva de mâncare. Scopul proiectului este de a îmbunătăţi calitatea vieţii seniorilor rezidenţi la centru. Echipa este compusă din Mulan, Ţuca şi Tibi, foşti câini maidanezi salvaţi şi antrenaţi de Vier Pfoten pentru programul de terapie asistată de animale, derulat în ultimii 7 ani şi în sprijinul copiilor cu dizabilităţi.

La finalul petrecerii, seniroii vor primi cadouri din partea fundaţiei Vier Pfoten constând în DVD-uri cu fime româneşti din perioada tinereţii lor.

Mai multe informaţii, legate de programele derulate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 găsiţi la www.asistentasociala6.ro.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑