Comunicate de presă

Published on noiembrie 13th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

”Ziua Ştafetei” în Sectorul 6

Gabi, o fată timidă, în vârstă de 16 ani, îşi doreşte foarte mult să devină jurnalist. În prezent este elevă la liceul Grigore Moisil şi se pregăteşte intens pentru facultate. Luni, 16 noiembrie va merge alături de Andreea Erhan la studioul de radio Bucureşti FM pentru a fi jurnalist pentru o zi.

Cristina are 14 ani, provine din sistemul de asistenţă maternală al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, iar de luni, alături de doamna profesoară Sebe Cristina, va preda timp de o zi limba română elevilor din Şcoala Generală nr. 117. Îşi doreşte enorm să practice această meserie nobilă care presupune răbdare şi talent.

Andrei, un alt copil care provine din sistemul de asistenţă maternală al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, este un excelent karatist, multiplu campion la categoria Kata. La doar 14 ani visează să fie medic pediatru, să vindece copiii bolnavi. Împreună cu doamna Cristina Zărescu, medic specialist pediatru, Andrei va intra în cabinetul medical, unde va vedea exact câtă dăruire presupune meseria dorită.

Sub dezideratul Copiii pot face lucruri mai măreţe decât şi-ar putea imagina vreodată adulţii”, Fundaţia Terre des hommes, organizează an de an Ziua Ştafetei, eveniment prilejuit de celebrarea zilei de 20 noiembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.

Derulam multe proiecte prin care sprijinim educaţia tinerilor din sector, pregătindu-i pentru provocările mai concrete ale vieţii de adult. Alături de Târgul anual al Firmelor de Exerciţiu şi de Şcoala Comercială Austriacă O’SCAR, Ziua Ştafetei este un program care are două obiective fundamentale: dezvoltarea abilităţilor tinerilor noştri şi pregătirea lor pentru profesia la care visează. Suntem mândri că putem oferi celor mici o asemenea experienţă inedită, care să îi ajute să îşi decidă viitorul. Sunt convins că interacţiunea dintre mentori şi adolescenţi, îmbinarea experienţei şi a entuziasmului, vor face din « Ziua Ştafetei » o zi de neuitat”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Conceptul proiectului este următorul: de-a lungul unei săptămâni (16-20 noiembrie 2015), copiii şi tinerii cu vârste între 12-18 ani vor prelua ştafeta meseriei pe care îşi doresc să o practice când vor fi mari. Pentru a trăi această experienţă la maxim, ei sunt implicaţi de-a lungul tuturor activităţilor, iar opinia lor este încurajată de către adulţi şi luată în considerare. Profesionistul care predă ştafeta, devine mentor de-a lungul întregii zile.

Ziua Ştafetei” oferă celor mici şansa de a influenţa şi a contribui la deciziile importante din viaţa lor si a comunităţilor în care trăiesc prin exersarea meseriei visate, pentru o zi. Practic se vor crea modele de simulare participativă, operaţionale pentru 8 copii din sistemul de asistenţă maternală al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi 5 copii care provin din familii care au domiciliul pe raza Sectorului 6, a explicat primarul Rareş Mănescu.

Copiii sunt pregătiţi şi emoţionaţi, mai ales că meseriile pe care le visează presupun o pregătire temeinică, multă ambiţie şi concentrare. Astfel, printre ei se află viitori poliţişti, medici veterinari, medici pediatri, actriţe, jurnalişti şi producători artistici cărora le dorim să aibe parte de o zi specială şi plină de învăţăminte, o zi care să le dea motivaţia necesară pentru a munci să-ţi îndeplinească visul.

Anul trecut, peste 2500 de copii şi tineri au preluat pentru o zi ştafeta meseriei visate şi au devenit ambasadori, controlori de trafic aerian, avocaţi, judecători, miniştri de stat, jurnalişti, directori de bancă, primari, medici etc.

Ziua Ştafeteieste o iniţiativă, ajunsă în prezent la cea de-a patra ediţie, este implementată de Fundatia Terre des hommes, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Fundaţia d’Harcourt, F.O.N.P.C, Ambasade, Asociaţii, ONG-uri, instituţii de stat şi private din toată ţara, ce recunosc potenţialul deosebit al tinerilor.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte