În perioada 13 – 29 iunie a.c, agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat o serie de acţiuni privind respectarea prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, de aplicare a normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Controalele au vizat depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public şi s-au desfăşurat în Parcurile Drumul Taberei, Crângaşi, Păcii, Giuleşti şi Gorjului, în intervalul orar 08:00-23:00.

Astfel, pentru aruncarea cojilor de seminţe pe domeniul public au fost sancţionate mai multe persoane, amenzile totalizând 3.050 de lei.

Mai mulţi tineri care au fost prinşi aruncând coji de seminţe pe jos au cooperat cu poliţiştii locali, adică au curăţat singuri locurile în cauză. Ei au fost sancţionaţi cu avertismente.

Potrivit HCGMB nr. 120/2010, privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, cât şi a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate. În acest sens, aruncarea cojilor de seminţe în parcuri şi în locurile de joacă pentru copii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 200 de lei la 500 de lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează ca acţiunile de control vor continua, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia în Sectorul 6.

01 03