Spațiul verde nu este loc de parcare, astfel că cei prinși că-și lasă mașinile pe iarbă sunt sancționați!
Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 a amendat pe parcursul anului trecut 4.871de conducători auto, cu 4.265 mai mulți față de anul 2020, când au fost sancționați doar 606.
Din datele Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, șoferii au distrus amenajările spaților verzi și sistemele de irigații, prejudiciile aduse ridicându-se la aproximativ 30.000 de lei.
”V-am spus, toleranță zero pentru așa ceva! Nu stăm la discuții. Cifrele confirmă acest lucru. Sunt mulțumit de faptul că Poliția Locală a Sectorului 6, cel puțin pe anumite domenii, a început să își ia misiunea de a combate vandalismul în serios! Sectorul 6 nu mai este sat fără câini! Altfel, doar anul trecut am dat în folosință 2.200 de parcări noi! Anul acesta, ne vom concentra pe constructia de parcări (avem procedurile pralavile, proiectarea, avizarea deja parcurse anul trecut) și pe eliberarea trotuarelor arterelor principale de mașini! Cei care au un astfel de comportament să se gândească de două ori dacă merită să riște! Sunt șanse mici să scape fără amendă. Vă spun, în ritmul acesta nu va mai fi nevoie de garduri. Lumea începe să priceapă că avem reguli și că impunem respectarea legii!”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.
Acțiunile polițiștilor locali vor continua și în decursul anului 2022. În perioada 12 decembrie-11 ianuarie, au fost amendați 123 de conducători cu 123.000 de lei, iar alți 54 s-au ales cu avertismente.
Amenda pentru un autoturism lăsat pe spațiul verde este cuprinsă între 1.000 și 1.500 de lei, iar pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, între 1.500 și 2.500 de lei, conform prevederilor HCL Sector 6 222/2016, privind staţionarea vehiculelor şi remorcilor pe spaţiile verzi pe domeniul public sau privat.
Potrivit legii, scuarul, aliniamentul plantat în lungul bulevardelor, străzilor şi trotuarelor și terenul liber, neproductiv, din intravilan, sunt zone considerate spațiu verde, unde parcarea sau staționarea sunt interzise.
În total, pe parcusul anului trecut, polițiștii locali au aplicat 22.944 sancțiuni pentru diverse abateri, față de 12.568, cât au fost date în 2019, fiind o creștere cu 82%.