Din dispoziţia primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, în perioada 16 martie – 6 aprilie 2018, se va desfăşura în sector campania de curăţenie generală de primăvară.

Programul va cuprinde lucrări specifice acestei perioade: curăţarea zonelor verzi şi a arborilor din jurul blocurilor și a aliniamentelor stradale, a locurilor de joacă şi de odihnă; spălarea mecanizată a principalelor artere de circulaţie; colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor vegetale.

„Continuăm schimbarea în bine a aspectului întregului sector, cu sprijinul membrilor comunității. Invit toți cetățenii să fie alături de echipele administrației locale și să se implice în această campanie de curățenie, a afirmat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Concret, începând de astăzi, 16 martie 2018, şi până în Vinerea Mare de dinaintea Sărbătorii Paștelui, Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 va acţiona, zilnic, pe teren cu peste 250 de lucrători şi 100 de utilaje. Inspectorii Direcţiei Protecţia Mediului vor monitoriza aceste activități și modalitatea în care sunt efectuate lucrările de salubrizare şi înfrumuseţare a spaţiilor verzi.

Totodată, operatorul de salubrizare autorizat la nivelul Sectorului 6 dispune de peste o sută de lucrători care vor interveni în trei zone mari ale sectorului: echipa 1 – Crângași-Giulești (Calea Crângași, Orhideelor, Splaiul Independenței, Pod Grant, Giulești, Constructorilor, capătul liniei de  tramvai, Săbăreni); echipa 2 – Militari (Virtuții, Uverturii, Lacul Morii, Iuliu Maniu, Lujerului, Dezrobirii, Moinești, Valea Lungă, Apusului, Preciziei, Valea Cascadelor) și echipa 3 – Drumul Taberei-Ghencea (Prelungirea Ghencea, Valea Oltului, Valea Argeșului, Valea Ialomiței, Drumul Sării, Bd. 1 Mai, Str. Brașov, Str. Sibiu, Bd. Timișoara).

Acțiunile planificate zilnic de către operatorul de salubrizare sunt: spălarea carosabilului, a trotuarelor, aleilor pietonale și a mobilierului stradal. Se va interveni și în perimetrele adiacente unităților de învățământ și a lăcașurilor de cult.

Elevii și profesorii s-au arătat dispuși să se alăture, ca și în anii trecuți, acestei acțiuni ample, prin curățarea aleilor și a curților unităților de învățământ, în special în Săptămâna Altfel.

Cetăţenii care doresc să semnaleze anumite zone în care este nevoie de intervenţia echipelor de curățenie au la dispoziţie numerele de telefon: 021.9546 şi 021.413.16.20 şi adresa de mail: [email protected].