20 de copii din Sectorul 6 au făcut ieri cunoștință cu celebra capră care calcă piatra-n patru! Timp de o oră, prichindei cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani au participat la un atelier de dicție, prin care Moș Crăciun le-a oferit un dar important: un pas înainte spre o vorbire cât mai corectă! Acțiunea s-a desfășurat la magazinul caritabil SocialXChange din Crangași, loc în care caritatea, responsabilitatea, educația și toleranța față de cei defavorizați se regăsesc pe tot parcursul anului.

Moș Crăciun a ajuns la ei prin intermediul unor ajutoare specializate pe dicție: Carmen Ivanov, autor manuale de dicție, Mihai Crăciun, trainer de dicție și om de radio la Gold Fm, și Alexandru Burlacu, manager la Dicție.ro.

Astfel de evenimente au un impact foarte mare mai ales la vârste fragede. Dacă învățăm să vorbim corect de mici, succesul este garantat mai târziu în orice domeniu. Mai mult, cei mici vor fi mai apreciați, vor deveni mai deschiși față de ceilalți și mai liberi în vorbire”, a declarat Carmen Ivanov.

Atelierul în care cei mici au învățat să se exprime corect a început cu o parte teoretică despre ce înseamnă dicția și cum ea reprezintă accesul către un învățământ de calitate și o mai bună cunoaștere a limbii române. Au urmat exercițiile de încălzire, în cadrul cărora prichindeii s-au distrat pe cinste: au vorbit în șoaptă, au țipat și au râs mult. I-a fascinat să afle că fix aceleași exerciții le fac actorii, înainte de a urca pe scenă, oamenii de radio sau prezentatorii de la televizor.

La final s-au delectat cu povești în care erau ascunse cu dibăcie exerciții de dicție potrivite pentru vârsta lor. După ce au învățat, au fost și răsplătiți. Moș Crăciun s-a oprit la atelierul lor, încărcat cu daruri: au primit cărți de dicție, jucării și dulciuri, dar asta după ce au recitat poezii, exact așa cum au învățat la atelierul de dicție!

Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, va susține și în anul care vine astfel de activități, în beneficiul comunității.