Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 desfășoară o serie de acțiuni de educație rutieră în grădinițele sectorului. Ieri, 15.05.2019, la o astfel de activitate au participat aproximativ 50 de preşcolari din cadrul Grădiniței “Magic World Kindergarten”, situată în cartierul Militari.

Scopul întâlnirii cu copiii a fost formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi a respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul micuților.

Acţiunea a făcut parte din programul „Şcoala Altfel” şi s-a desfăşurat sub patronajul bunei dispoziţii şi a veseliei.

            “Activităţile din cadrul proiectului <Şcoala Altfel> le oferă copiilor oportunitatea de a cunoaşte lucruri noi şi de a-şi dezvolta abilităţile şi competenţele pentru viitor. Pe lângă cursurile teoretice şi opţionale de la şcoală, este minunat că aceștia se pot bucura şi de lucrurile practice care îi pasionează şi care vor conduce la formarea lor personală”, a spus primarul Gabriel Mutu.

            Prichindeii s-au arătat curioşi, încântaţi şi emoţionaţi atunci când au întâlnit poliţiştii locali şi au aflat detalii despre acţiunile pe care aceştia le desfăşoară zi de zi. N-au lipsit întrebările şi curiozităţile.

            Agenţii le-au prezentat o maşină de poliţie cu mijloacele de semnalizare acustică şi vizuală de care copiii au fost impresionaţi şi, totodată, acestora le-au fost explicate regulile de circulaţie rutieră, care sunt semnificaţiile culorilor semaforului şi cum trebuie să traverseze regulamentar strada.

             Poliţiştii locali i-au sfătuit ca, în cazul în care se rătăcesc de casă, de părinți sau bunici, să ceară ajutorul unui poliţist şi, foarte important, să-şi cunoască numele, prenumele şi adresa.

             Copiii au fost încântaţi de întâlnirea cu agenţii locali Sector 6, iar unii dintre ei deja ştiu ce vor deveni atunci când vor fi mari: poliţişti care au grijă de ceilalţi oameni şi care menţin ordinea în oraş.