Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6, prin Serviciul Circulaţie, au desfăşurat astăzi, 21 martie 2019, o activitate de educaţie rutieră la care au participat 27 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 172 „Sf. Andrei”, situată în Cartierul Drumul Taberei.

Acţiunea a făcut parte din programul „Şcoala Altfel” şi s-a desfăşurat sub patronajul bunei dispoziţii şi a veseliei.

“Activităţile din cadrul proiectului <Şcoala Altfel> le oferă elevilor oportunitatea de a cunoaşte lucruri noi, de a-şi dezvolta abilităţi şi competenţe pentru viitor. Suplimentar cursurilor teoretice şi opţionale de la şcoală, este minunat că aceștia se pot bucura şi de lucrurile practice care îi pasionează şi care vor conduce la formarea lor de mai târziu”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Elevii de clasa a VI-a s-au arătat curioşi, încântaţi şi emoţionaţi atunci când au întâlnit poliţiştii locali şi au aflat detalii despre acţiunile pe care aceştia le desfăşoară zi de zi pe teren. Mai întâi, au vizitat dispeceratul modern al instituției, unde au fost surprinși să afle că polițiștii pot vedea în detaliu ce se întâmplă în diferite zone ale sectorului, chiar și în apropierea școlii lor.

Tehnica, armamentul și autospecialele din dotarea Poliției Locale Sector 6 au fost punctele de atracție ale vizitei. Agenţii le-au prezentat și o maşină de poliţie cu mijloacele de semnalizare acustică şi vizuală și le-au explicat, totodată, regulile de circulaţie rutieră.

O parte dintre copii deja ştiu ce vor deveni atunci când vor fi mari: poliţişti care au grijă de ceilalţi oameni şi care menţin ordinea în comunitate.