83 de copii proveniţi din familii defavorizate, incluşi în proiectul Program integrat de educaţie pentru diversitate (PIED) au făcut o vizită magazinului SocialXChange din Crângaşi, alegând gratuit de pe rafturi haine, încălţăminte jucării, cărţi şi dulciuri.

Acţiunea „La magazin” a fost gândită pentru ca cei mici să îşi poată alege de pe rafturi, fără restricţii, ceea ce le place sau ceea ce li se potriveşte, fără a fi condiţionaţi de dorinţa sau de posibilitatea financiară a părinţilor.

Copiii au fost foarte încântaţi de oferta diversă din rafturi şi au petrecut 2 ore alegând lucrurile de care au nevoie, atât pentru ei, cât şi pentru fraţii şi surorile de acasă.

Proiectul PIED se află în prezent în perioada de sustenabilitate asigurată de specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, iar de activităţile derulate beneficiază 83 de copii care provin din familii aflate în risc de marginalizare socială. Cei mici au vârste cuprinse între 6-15 ani, printre ei regăsindu-se şi copii de etnie romă din cartierul Giuleşti-Sârbi, unde sunt identificate cele mai multe cazuri de abandon şcolar din Sectorul 6.

Programul SocialXchange a fost iniţiat la începutul anului 2015 cu scopul colectării de bunuri necesare traiului zilnic, donate de persoane fizice sau juridice şi redirecţionarea lor spre oameni şi familii defavorizate. Beneficiarii aflaţi în evidenta Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 prestează muncă în folosul comunităţii pentru a-şi alege produse de maximă necesitate (alimente neperisabile, articole igienico-sanirare, rechizite, electrocasnice şi altele).

Pentru mai multe detalii vizitaţi Magazinul caritabil SocialXChange din Calea Crângaşi nr. 3 sau accesaşi: www.socialxchange.ro.

Puteţi suna la telefon: 0371.525.427; mobil: 0725.600.885 (donaţii de pot face şi în afara orelor de program sau în weekend, dar cu programare telefonică în prealabil).