Cu sprijinul Primăriei Sectorul 6, copiii care frecventează săptămânal cursul de informatică desfășurat la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul “Golescu Grant” au avut parte de o surpriză. Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, profesorul lor a organizat o oră de curs inedită, adaptată acestei perioade.

Astfel, la Atelierul de Grafică pe Calculator, 20 de copii au încondeiat ouă digital, cu multă culoare și bună dispoziție. Misiunea a constat în utilizarea comenzilor și a uneltelor Photoshop, iar cei avansați au avut cea mai grea sarcină: aceea de a crea de la zero un concept grafic aplicat, pe tematica aleasă.

Ca de obicei, s-a reușit atingerea principalului obiectiv al cursurilor organizate prin intermediul educației nonformale, cei mici au deprins noi tehnici digitale, într-un mod distractiv. Lucrările copiilor vor fi expuse în cadrul Conacului Golescu Grant, iar participanții la atelier au plecat acasă cu o diplomă de participare și un cadou-surpriză.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează din anul 2012 cursuri gratuite, destinate copiilor și adolescenților, în diverse domenii precum dans, șah, matematică distractivă, teatru, informatică sau engleză prin joc. Metodele de predare sunt interactive, nu există teme pentru acasă şi nici catalog.

Primăria Sectorului 6 promovează acest tip de activități educative, care îi ajută pe cei mici să se cunoască mai bine, să se dezvolte şi să fie creativi.
Pentru mai multe detalii, dar și pentru informații legate de cursurile gratuite, puteți accesa site-ul www.asistentasociala6.ro sau puteți scrie la adresa de email [email protected]