Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Integrării, CONIL FEST, va avea loc în zilele de 28 şi 29 ianuarie 2017 pe scena Sălii Mari a Palatului Naţional al Copiilor. Evenimentul, organizat de Asociaţia CONIL, reuneşte un număr impresionant de copii talentaţi, proveniţi din şcoli, grădiniţe şi cluburi din Bucureşti şi din ţară.

Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, pe scena Festivalului, alături de alţi mici artişti, vor evolua şi copiii aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Vor urca pe scenă prichindeii ce formează trupa de teatru Micii Voinici, trupă alcătuită din copii hipoacuzici ce frecventează Centrul pentru copii cu dizabilităţi „Domniţa Bălaşa”. Aceştia vor avea un moment de pantomimă intitulat Karatistul, iar Paula, o tânără cu voce minunată, aflată în sistemul de plasament familial, va interpreta 3 melodii. Paula face parte din Corul Nostalgia, proiect de suflet al DGASPC Sector 6, înfiinţat în anul 1999 şi destinat iniţial să prevină situaţiile de risc de abandon şcolar sau familial.

Corul Nostalgia are un palmares bogat. Până în prezent, a lansat 10 albume, fiind cunoscut în comunitatea locală pentru implicarea în diverse acţiuni umanitare.

Festivalul îşi propune să reunească peste 1.500 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, iar spectatorii vor avea ocazia să îi cunoască pe copiii hipoacuzici care frecventează Centrul pentru copii cu dizabilităţi „Domniţa Bălaşa”. Micuţii vor arăta că, dincolo de sunet, este o lume fascinantă, gata de a fi descoperită, iar copiii cu autism şi Sindrom Down vor demonstra că pot face lucruri extraordinare, întrucât talentul este mai presus de orice dizabilitate.

2 3