Polițiștii locali veghează, permanent, asupra modului în care sunt respectate normele de salubrizare și igienizare în Sectorul 6.

În parcurile Crângaşi, Gorjului, Păcii, Drumul Taberei, Marin Preda, în intervalul orar 08.00-23.00, au fost depistate și sancționate mai multe persoane care nu au respectat curățenia pe domeniul public.

De la începutul anului și până acum, amenzile aplicate acestor persoane de către Poliția Locală Sector 6 au ajuns la aproape 30.000 de lei.

Polițiștii locali au amendat persoanele care au aruncat pe jos cojile de semințe, conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 de aplicare a Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Tinerilor care au acceptat să curețe locurile în care au făcut mizerie, aruncând coji de seminte pe jos, le-au fost aplicate doar avertismente.

“Țin foarte mult ca aceste controale să fie efectuate permanent, în speranța că cei care nu respectă curățenia pot fi educați, fie obligându-i să curețe acolo unde au făcut mizerie, fie aplicându-le amenzi care să-i descurajeze să mai repete astfel de gesturi în viitor.

Doar respectând regulile putem să avem un sector mai curat, așa cum am convingerea că ne dorim cu toții”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Potrivit HCGMB nr. 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, cât şi a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate.

Conform hotărârii mai sus menționate, noile cuantumuri privind sancțiunile contravenționale pentru aruncarea cojilor de seminţe în parcuri şi în locurile de joacă pentru copii sunt cuprinse între 2.000 și 5.000 lei, atât pentru persoanele fizice, cât și juridice.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează ca acţiunile de control se vor desfăşura permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menține curăţenia în Sectorul 6.