Tinerii șomeri din Sectorul 6, cu vârste cuprinse între 16 și 29 ani, beneficiază de cursuri gratuite de formare profesională. Se pot califica în meserii precum lucrător în comerț, agent de pază, ajutor de bucătar, cameristă etc.

În plus, au parte de sprijin la angajarea pe piața muncii, de cursuri în domeniul competențelor antreprenoriale, dar și de sprijin financiar pentru deschiderea propriei afaceri.

Acest lucru este posibil prin Proiectul ”Viitor”, cofinanțat din Fondul Social European prin POCU 2014-2020 și derulat de Asociația Brahma, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6.

La întâlnirea care a avut loc pe 26 ianuarie, la sediul Magazinului Caritabil SocialXChange, din Calea Crângași nr. 3, specialiștii au discutat despre modalitățile prin care tinerii șomeri vor fi atrași în activitățile de formare profesională.

Proiectul are drept obiectiv încadrarea a 400 de persoane, din Regiunea București-Ilfov,  pe piața muncii ori sprijinul autorităților pentru a porni o afacere. 

Câți tineri sunt șomeri la nivel de Capitală și în Sectorul 6

Rata șomajului în Capitală a fost în decembrie 2021 de 1,14, care se traduce în 14.004 persoane fără un loc de muncă.

Potrivit Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București, 1.588 dintre aceștia sunt tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani. La nivelul Sectorului 6, locuiesc însă doar 96.

Persoanele interesate pot apela la numărul de telefon 0736.171.207, persoană de contact: Valentina Stoian.