Persoane care aparțin unor categorii sociale vulnerabile au ales să învețe o meserie și să depășească statutul de asistat social.

Cursurile sunt organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în cadrul proiectului “Europa inclusivă – inițiative regionale sustenabile”, aflat în perioada de sustenabilitate, după o finanțare nerambursabilă din fonduri europene.

Cei 18 beneficiari vor urma o sesiune de pregătire teoretică și una practică, susținute de instructori profesioniști. La sfârșitul cursului, absolvenții vor primi diplome de calificare recunoscute de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Calificări. Diploma de calificare va fi însoțită de o sumă de bani, cu rol de sprijin până la angajare.

O altă facilitate constă în decontarea costurilor de transport, în cuantum de 50 de lei lunar.

Proiectul “Europa inclusivă – inițiative regionale sustenabile” oferă cursuri gratuite de calificare profesională și orientare pe piața muncii pentru persoane cu dizabilități, de etnie romă și tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecție al statului.

Astfel, 130 de persoane din Regiunea București-Ilfov vor fi calificate și pregătite pentru o piață a muncii aflată în continuă schimbare, reducându-se eforturile financiare cu plata ajutoarelor sociale de la bugetele locale.

În perioada următoare, în cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de pregătire în meseriile de florar, precum și operator introducere, validare și prelucrare date.

Persoanele care doresc să beneficieze de aceste servicii gratuite sunt rugate să ne contacteze la tel./fax: 021/410 30 20 interior, 326, email:  [email protected]. Persoană de contact: Nadia Stroia, mobil: 0726.727.209.