“Cea mai tare vacanță din viața mea!” este o replică auzită des zilele acestea în curtea Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală “Conacul Golescu-Grant”. Unul dintre cei care s-a bucurat astăzi de jocuri și de ateliere a fost Andrei, în vârstă de 8 ani, venit în tabăra de cartier pentru prima dată.

În total, 120 de copii şi 50 de voluntari sunt implicați în acest an în Taberele de Cartier din Sectorul 6, un program al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, care se derulează anual, începând cu 2011. Beneficiarii proiectului sunt copii cu vârste între 5 și 12 ani, o parte dintre ei din comunitatea Giulești, incluși în Programul Integrat de Educație pentru Diversitate, dar și elevi înscriși la centrele de zi ce funcționează în cadrul școlilor din sector. Alți prichindei se bucură de tabără după ce părinții au făcut donații în cadrul celor două magazine caritabile SocialeXChange, aflate pe Calea Crângași nr. 3 și pe Aleea Lunca Cernei 6A.

“Continuăm tradiția de a le oferi copiilor din Sectorul 6 activități frumoase și pe parcursul vacanței de vară. Ne dorim să le arătăm celor mai mici membri ai comunității că prin implicare și proiecte inedite se pot distra chiar la ei acasă, împreună cu prietenii lor,” a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

În acest an, taberele de cartier au ca tematică „Să reciclăm, nu să aruncăm!”. În aceste zile, cei mici învăţa de la cei mari cum să confecţioneze obiecte utile din materiale reciclabile precum sticle, dopuri de plastic sau vechi obiecte de îmbrăcăminte, în cadrul atelierelor de creație.

Taberele vor funcţiona până pe 28 iunie, în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală Conacul Golescu-Grant, precum şi în cadrul Şcolii nr. 279.