Un număr de 20 de persoane defavorizate, domiciliate legal în Regiunea București-Ilfov, sunt așteptate să se înscrie la cursul gratuit de calificare profesională în meseria de florar-decorator care va începe în perioada imediat următoare în Sectorul 6.

Nu rata ocazia de a învăța o meserie!

Cursul se adresează persoanelor cu dizabilități sau de etnie romă și este organizat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în cadrul proiectului Europa inclusivă – inițiative regionale sustenabile, aflat în perioada de sustenabilitate, după o finanțare nerambursabilă din fonduri europene.

Cei 20 de beneficiari vor urma o sesiune de pregătire teoretică și una practică, absolvenții urmând să primească diplome de calificare recunoscute de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Calificări. Diploma de calificare va fi însoțită de o sumă de bani, cu rol de sprijin până la angajare.

O altă facilitate constă în decontarea costurilor cu transportul pentru cursanți, în cuantum de 50 de lei lunar.

Proiectul “Europa inclusivă – inițiative regionale sustenabile” oferă cursuri gratuite de calificare profesională și orientare pe piața muncii pentru persoane cu dizabilități, de etnie romă și tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecția al statului.

În cadrul proiectului, 130 de persoane din Regiunea București-Ilfov vor fi calificate în meserii de viitor care asigură accesul pe piața muncii și independența financiară a persoanelor din categoriile sociale vulnerabile.

Persoanele care doresc să se înscrie la cursul de florar-decorator sunt rugate să ne contacteze la tel./fax: 021/410 30 20, interior – 326, email:  [email protected]. Persoană de contact: Nadia Stroia, mobil: 0726.727.209.