Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat mai multe acţiuni având ca scop respectarea prevederilor Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, de la intrarea în vigoare şi până în prezent.

Astfel, au fost depistate şi identificate mai multe persoane care au încălcat normele privind fumatul în locurile de joacă destinate copiilor, fiind aplicate aproape 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.500 lei. Totodată, poliţiştii locali au desfăşurat o serie de acţiuni de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei referitoare la legea antifumat.

Poliţia Locală Sector 6 reaminteşte cetăţenilor că noua lege antifumat prevede că nerespectarea prevederilor ei de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere. La a doua abatere, se sancţionează cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii, până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii. Săvârşirea unei noi contravenţii prevăzută de legea antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Aceste acţiuni se vor desfăşura permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura respectarea actelor normative stabilite de autorităţi.