Din dispoziția primarului Gabriel Mutu, Primăria Sectorului 6, prin serviciile din subordine, a intervenit în ultimele zile pentru evacuarea de pe domeniul public a mai multor depozite necontrolate de deșeuri și pentru curățarea zonelor respective, astfel încât aspectul domeniului public să fie unul civilizat și salubru.

Ieri, 26 septembrie 2018, Poliţia Locală Sector 6, prin Direcţia Ordine Publică, în colaborare cu operatorul de salubritate autorizat, a întreprins o acţiune de salubrizare şi igienizare  în Cartierul Drumul Taberei,  în imediata apropiere a Școlii Gimnaziale “Adrian Păunescu”. Aici, un bărbat în vârstă de 47 de ani își improvizase un adăpost și depozita deșeuri de natură diversă. Acesta a fost îndrumat către centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, pentru a fi luat în evidenţă și sprijinit.

Lucrătorii Urban au intervenit în teren cu o autoutilitară tip platformă, întreaga cantitate de deșeuri a fost ridicată de pe domeniul public, iar zona a fost salubrizată.

Totodată, în urmă cu o săptămână, autoritatea locală Sector 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, alături de operatorul de salubritate autorizat, a intervenit cu zeci de lucrători, buldoexcavatoare, tractoare cu remorcă și basculante în Drumul la Roșu, pentru a evacua o cantitate de peste 40 de metri cubi de deșeuri.

Potrivit H.C.G.M.B. nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București, persoanele fizice și juridice au obligaţia să păstreze curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice și să nu abandoneze sau să depoziteze deşeuri menajere sau de altă natură pe domeniul public sau privat, aceste fapte fiind sancţionate cu amenzi cuprinse între 2.000 lei şi 5.000 lei.

Poliţia Locală Sector 6 informează că acţiunile de depistare a celor care abandonează deşeuri și resturi provenite din construcții pe domeniul public au caracter permanent. Cetăţenii care doresc să semnaleze anumite zone, unde este nevoie de intervenţia echipelor de salubrizare, au la dispoziţie numărul de telefon 021.9546, disponibil în permanență.