Luni, 11 septembrie 2017, la deschiderea noului an școlar, Poliția Locală Sector 6 va lua măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi va asigura ordinea şi liniştea publică în zonele instituţiilor de învăţământ.

În acest sens, au fost  suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică.

De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective pentru prevenirea accidentelor rutiere şi ambuteiajelor.

“Încă din prima zi de școală, elevii trebuie să știe că sunt în siguranță și că principala lor activitate este să se concentreze pe studiu. De asemenea, și părinții trebuie să cunoască faptul că polițiștii locali sunt gata să intervină în orice situație și ar fi util ca toți copiii să memoreze numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale Sector 6: 021.9546, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Pentru a asigura un climat adecvat desfășurării procesului educațional, la nivelul Sectorului 6 este implementat un sistem de monitorizare video la 62 de unități de învățământ.

Poliția Locală Sector 6 asigură pentru acestea, prin dispecerat, monitorizarea video 24/24 ore, 7/7 zile, optimizând, astfel, timpul de intervenție al polițiștilor locali atunci când este periclitată siguranța elevilor.

Totodată, se va acţiona și în zonele adiacente instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică și procesul de învățământ.

 

În atenția părinților!

 

Pentru siguranța copiilor dumneavoastră, Poliția Locală Sector 6 vă recomandă:

 • comunicaţi permanent cu copilul dumneavoastră;

 

 • învățați copilul numerele de urgență 112 și numărul Poliției Locale Sector 6 – 021/9546;

 

 • în cazul în care copilul dumneavoastră vine acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor;

 

 • sfătuiţi-vă copilul să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina vreunei persoane necunoscute;

 

 • învățați copilul să nu primească daruri (dulciuri, jucării) de la persoane necunoscute;

 

 • încercaţi să-i cunoaşteţi prietenii/colegii;

 

 • participați la ședințele organizate de instituția de învățământ privind situaţia şcolară a copilului dumneavoastră;

 

 • asiguraţi un climat calm, afectiv, de bună înţelegere și cunoaștere a copilului dumneavoastră;

 

 • în momentul în care observaţi o schimbare în comportamentul copilului dumneavoastră, analizați cu atenție problema apărută și încercați o rezolvare comună a acesteia;

 

 • în cazul în care, aparent, situația pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliţie) și care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor;

 

 • luaţi la timp și din timp măsuri de educare, creştere şi supraveghere specifică fiecărei vârste în parte, cu scopul de a proteja viitorul și siguranța copilului dumneavoastră.

 

Poliţiştii locali ai Sectorului 6 urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar!