În cadrul setului de măsuri ce au ca scop prevenirea răspândirii virusului Sars Cov-2, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 pune la dispoziția cetățenilor instrumente de transmitere de la domiciliu a cererilor și actelor necesare pentru obținerea ajutorului de căldură.

Astfel, pentru a evita deplasările inutile sau aglomerația la sedii, persoanele interesate și asociațiile de proprietari pot transmite cererile însoțite de toate documentele necesare atât prin e-mail la adresa: [email protected], cât și prin poștă/servicii de curierat la adresa: Str. Floare Roșie nr.7A, Sector 6, București.

Pentru cetățenii care nu au acces la aceste mijloace de comunicare, DGASPC Sector 6 a amenajat un număr de trei sedii la care persoanele interesate se pot deplasa pentru a depune în siguranță cererile însoțite de actele necesare:

Programul de lucru la cele trei sedii este următorul: luni, marți, joi și vineri între orele  09.00-13.00; miercuri de la 14.00 la 18.00.

Amintim că accesul cetățenilor în sediile menționate este condiționat în această perioadă de respectarea următoarelor criterii emise de autoritățile centrale:

a) Prezentarea certificatului digital/ adeverință cu schema completă de vaccinare, dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

b) Prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui rezultat negativ la test rapid  antigen nu mai vechi de 48 ore;

c) Prezentarea adeverinței persoanei aflate între a 15-a și a 180-a zi  ulterioară confirmării infectării cu virusului SARS-Cov-2.

Pentru cererile depuse în perioada 20 octombrie 2021 – 20 noiembrie 2021, ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă începând cu luna noiembrie 2021, conform prevederilor art.17 alin.(7) lit.a) și b) din Legea nr.226/2021.

Până în prezent, un număr de 72 de cereri privitoare la ajutorul de încălzire cu energie termică și 21 pentru încălzire cu gaze naturale au fost depuse la nivelul Sectorului 6.

De asemenea, s-au acordat 748 informări și consilieri telefonice și 156 de tip electronic.

Informații referitoare la documentele necesare, limitele de venituri și condițiile de acordare a ajutorului de încălzire se găsesc pe site-ul instituției www.asistentasociala6.ro la rubrica Serviciul Ajutor Social – Ajutoare pentru încălzirea locuinței, precum și la avizierul instituției.