În primele două săptămâni, zeci de copii au vizitat expoziția interactivă Utopica, o producție a Asociației Da’DeCe, găzduită de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Proiectul UTOPICA #prinartă, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, a debutat printr-o tabără urbană, între 8 și 12 iulie 2019, la Conacul Golescu Grant, la care au participat 15 copii din Sectorul 6, majoritatea provenind din medii defavorizate, beneficiari ai Programului Integrat de Educație pentru Diversitate.

Tabăra a lansat copiilor întrebarea “Cum ar arăta lumea perfectă?” pentru a le da posibilitatea să exprime ce cred ei despre asta. Creațiile și ideile lor au fost călăuze în conceperea expoziției interactive.

Printre exponatele admirate de cei care au vizitat Utopica s-a aflat și o expoziție de fotografie inedită, realizată chiar de către copiii din comunitatea Giulești, din cadrul proiectului PIED. Pozele prichindeilor au surprins momentele cheie ale realizării expoziției Utopica, clipe de entuziasm, nerăbdare și bucurie. După ce lucrările lor au fost descoperite acum prin ochii vizitatorilor minunatei lumi Utopica, la finalul săptămânii va avea loc și o întâlnire între organizatori și părinții copiilor din cadrul PIED, întâlnire în care li se va facilita accesul în lumea imaginației celor mai mici membri din familie.

Expoziția interactivă UTOPICA #prinartă este alcătuită din șase zone interactive care invită gradual vizitatorul să observe, să asculte, să înțeleagă, să participe, să interacționeze cu obiecte sau cu alți vizitatori, să acționeze, să se relaxeze, să reflecteze.

Expoziția se adresează copiilor mici și mari, cu vârsta peste 7 ani și este dedicată tuturor celor care vor să schimbe ceva. Celor care au ceva de spus. Care visează cu ochii deschiși.

UTOPICA #prinartă nu are bilet de intrare, ci BILET DE IEȘIRE. Doar parcurgând cele șase spații, participând la jocurile pe care ți le propunem, întâlnindu-te cu UTOPICA și PLICTISITA poți afla care e prețul adevărat al ieșirii din realitate.

Expoziția mai poate fi admirată până la finalul lunii octombrie la Conacul Golescu Grant – Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală al DGASPC Sector 6, Aleea Țibleș nr. 74 (în spatele Complexului Studențesc Belvedere ASE).

Programul expoziției este următorul: luni – miercuri: 10.00 – 16.00, joi – vineri: 10.00 – 18.00 și sâmbătă de la orele 10.00 până la 17.00.
UTOPICA #prinartă se înscrie în demersul constant al Asociației Da’ DeCe pentru fondarea Muzeului Copilului din România.