Jurnaliştii care doresc să dea curs invitaţiei sunt aşteptaţi vineri, orele 11.45, la „Liceul Mircea Eliade” (Str. Splaiul Independenţei nr. 315 – 317, Sector 6).

LiceulMircea Eliade” datează de peste opt decenii, timp în care a evoluat de la o şcoala de meserii înfiinţată de Ministerul Muncii, la un liceu care găzduieşte aproximativ 900 de elevi.

Din Şcoala Profesională „Semănătoarea” şi Liceul Industrial „Semănătoarea”, s-a format Grupul Şcolar Industrial „Semănătoarea”, devenit, ulterior, Liceul „Mircea Eliade”, pe lângă care funcţionează şi un Club Sportiv Şcolar, cu secţii de volei fete, lupte, judo, fotbal şi tenis de câmp.

Liceul a devenit din ce în ce mai cunoscut şi căutat, pe măsură ce şi-a definit profilul, prin introducerea claselor gimnaziale (8) cu profil integrat sportiv şi creşterea numărului de clase de liceu cu profil vocaţional sportiv. Astfel, din cele 30 de clase din şcoală, 22 sunt sportive, celelalte având profil teoretic.

Această dezvoltare a fost susţinută şi de modernizările permanente şi îmbunătăţirile bazei materiale: 3 săli de sport (una de lupte, una de judo şi alta de educaţie fizică), 3 terenuri de tenis de câmp şi 2 de fotbal, 3 cabinete de informatică şi 1 psiho-pedagogic, laboratoare de chimie, fizică, biologie, 2 cămine, cantină, bibliotecă şcolară.

În consecinţă, au venit şi rezultate bune obţinute de sportivii şcolii la diverse competiţii naţionale şi internaţionale.

La Festivalul Tineretului şi Sportului – locul I la fotbal pentru băieţi şi fete, locul II la volei fete şi locul III la băieţi, locul III la baschet băieţi; la ONSS – locul I la lupte U 18, locul I la handbal băieţi, locul IV la volei fete, locul IV la fotbal fete şi locul IV la fotbal băieţi; la Cupa AMFB – locul I fotbal băieţi; la Kiss Festival – locul II la volei fete şi turneu semifinal – la Campionatul Naţional pentru cadete la volei, iar la Campionatul Municipal de fotbal – locurile I, IV şi V pentru diverse grupe de vârstă; la judo s-a obţinut bronz la Campionatul Naţional U 21, bronz la Balcaniadă U 18.

De altfel, la Liceul „Mircea Eliade” s-au pregătit sportivi cu care România se mândreşte, aşa cum sunt: Alina Dumitru, Irina Begu, Patricia Ţig, George Ogăraru, Costin Lazăr, Sorin Paraschiv, Vali Negru şi mai tinerii Alexandru Ioniţă, Valentin Cojocaru, Ionuţ Stana, Robert Vâlceanu, Patrik Petre, Gabriela Ruse, Nicu Frunză, Jaqueline Cristian.