Aflat în plină desfăşurare, procesul de distribuire a ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene, prin intermediul programului POAD 2015/2016, necesită, la nivelul Sectorului 6, mobilizarea unor importante resurse umane şi logistice.

Distribuirea alimentelor, activitate derulată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, beneficiază de sprijinul Administraţiei Domeniului Public Sector 6 şi al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6, cărora le mulţumim pentru disponibilitate şi profesionalism.

Şi un număr de opt beneficiari ai Magazinului Caritabil SocialXChange au ales să dea o mână de ajutor la procesul de distribuire, implicându-se în descărcarea şi aranjarea pachetelor cu alimente.

Conform principiului de funcţionare a magazinului, fiecare ora de muncă prestată este răsplătită cu 10 puncte, echivalentul sumei de 20 de lei. În baza punctelor acumulate, cele 8 persoane pot achiziţiona pentru ele şi familiile lor produse alimentare, igienico-sanitare, haine, încălţăminte, rechizite, electronice, electrocasnice, obiecte de mobilier.

Cei 8 beneficiari se află în evidenţa serviciilor de asistenţă socială de pe raza Sectorului 6 în calitate de persoane cu venituri modeste, cu mulţi copii sau afectate de probleme de sănătate.

Conceput ca un intermediar între cei care doresc să facă acte caritabile şi cei care au nevoie de astfel de gesturi, magazinul SocialXChange din Sectorul 6 simplifică procedura de donaţie a unor bunuri, dar şi condiţionează accesul persoanelor cu venituri modeste la aceste produse de efectuarea unor activităţi de muncă în folosul comunităţii. Sunt încurajate astfel actele caritabile în vederea creşterii coeziunii sociale şi redării demnităţii celor aflaţi în situaţii sociale de risc.

1 IMG-20160629-WA0002 IMG-20160629-WA0003