Joi, 16 martie 2017, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, va premia 50 de cupluri din comunitatea Sectorului 6 care sărbătoresc Nunta de Aur.

Evenimentul va avea loc la sediul Primăriei Sectorului 6, Calea Plevnei 147-149. Primarul Gabriel Mutu va ciocni împreună cu sărbătoriţii o cupă de şampanie, în cinstea tuturor momentelor frumoase petrecute alături de jumătatea cu care au decis, în umă cu 50 de ani, să-şi petreacă viaţa.

Perechile care celebrează Nunta de Aur vor primi de la edilul Sectorului 6, alături de felicitări, un premiu în valoare de 500 de lei şi o diplomă de fidelitate.

Se spune că atunci când un cuplu ajunge să celebreze nunta de aur, acea căsnicie a atins perfecţiunea pentru că aurul reprezintă lumina, strălucirea, cunoaşterea, dragostea, bogăţia şi viaţa veşnică, fiind metalul zeilor.

Proiectul Premii de fidelitate a fost iniţiat în anul 2007 de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, iar, până în prezent, au fost premiate peste 4.500 de cupluri din sector.

Prin acest proiect se urmăreşte recunoaşterea membrilor comunităţii care susţin valorile familiei tradiţionale, clădită pe respect reciproc, solidaritate, sentimentul de încredere şi siguranţă. Prin stabilitatea demonstrată de cei 50 de ani petrecuţi împreună este oferit un exemplu demn de urmat pentru generaţiile tinere, fiind o resursă importantă în dezvoltarea unei comunităţi puternice.