În perioada 22- 25 octombrie 2021, Centrul de vaccinare ”Mihai Eminescu”, din Calea Plevnei nr. 234, va fi deschis non stop, în cadrul Campaniei ”Maratonul vaccinării pentru viață”, inițiată de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, Colegiul Medicilor din Municipiul București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii.

Daca lucrezi până seara târziu sau ai toată ziua ocupată, te poți prezenta la Centrul ”Mihai Eminescu” în perioada menționată, pentru a avea acces la serurile Pfizer sau Janssen chiar și în timpul nopții.

Siguranța ta, a celor dragi, a oamenilor din jur depinde de un simplu gest de responsabilitate. Informații suplimentare privind procesul de vaccinare la Centrul ”Mihai Eminescu ” se pot obține la 021.9970.

Lista completă a centrelor care participă la campanie, precum și a serurilor ce pot fi administrate în fiecare dintre acestea este următoarea:

  • Sector 1: RomExpo (B-dul Mărășești 65-67) – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);
  • Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);
  • Sector3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);
  • Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna,5 Janssen);
  • Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);
  • Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) – 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen).

Programul centrelor de vaccinare va fi non stop, în perioada menționată. La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (vârsta 12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster, conform instrucțiunilor CNCAV.

Procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor deja existente.

Campania este menită să promoveze beneficiile și importanța vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga țară și poate constitui un punct de pornire pentru acțiuni similare la nivel național.