Faptul că voluntariatul social aduce beneficii societăţii şi trebuie promovat a fost tema comună care a reunit, ieri, 15 mai 2018, în cadrul unei discuţii nonformale, reprezentanţi ai organismelor nonguvernamentale, ai firmelor private şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Sub denumirea „Împreună creștem comunitatea”, întâlnirea a fost organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, cu scopul de a promova acest tip de implicare civică la nivelul comunităţii.

În incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală “Conacul Golescu-Grant”, din Aleea Ţibleş nr. 64, cele trei grupuri de lucru constituite au dezbătut subiecte precum: metodele de a coopta noi voluntari, rolul acestora în activitatea de asistenţă socială, idei inovatoare de implementare a conceptului de voluntariat. Participanţii au avut ocazia de a împărtăşi propriile experienţe şi de a contribui la formarea unui tablou unitar cu privire la fenomenul voluntariatului în Sectorul 6. S-au conturat parteneriate în domeniu, mai ales în ceea ce priveşte acţiunile comune de informare, atragere, pregătire şi plasare a voluntarilor în diferite programe sociale adresate cetăţenilor defavorizaţi sau în risc de marginalizare.

Începând de luni, 14 mai 2018, cu ocazia celei de-a XV-a ediţii a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a lansat campania “VIS – Voluntar în social”, cu rol de conştientizare şi recrutare de noi voluntari, care să activeze în beneficiul comunităţii. Mesajele în mediul online, întâlnirile directe public-private, evenimentele cu şi pentru diferite categorii sociale defavorizate sunt instrumentele prin care oamenii sunt informaţi şi motivaţi să contribuie la acest proiect comunitar.

Mai multe informaţii privind acţiunile organizate în Săptămâna Naţională a Voluntariatului în Sectorul 6, precum şi oportunităţile de a activa ca voluntar în domeniul social, găsiţi accesând site-ul www.asistentasociala6.ro sau pagina de Facebook a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.