Inspirați de filmul Meda sau Partea mai puțin fericită a lucrurilor, patru dintre cei mai talentați fotografi români au suprins în fotografiile lor copii care se află în asistență maternală.

Vlad Eftenie, Cristian Șuțu, Cătălin Olteanu și Edi Enache au realizat replici ale afișului filmului premiat la festivalul de la Sarajevo pentru cel mai bun actor și cel mai bun regizor, cu personaje reale – copii aflați în asistență maternală, în Sectorul 6, asemeni Medei, eroina filmului. Fotografiile, care surprind într-un mod emoționant relația specială creată între copii și doamnele care sunt angajate ca asistent maternal, sunt găzduite de Cinema City AFI Cotroceni și pot fi văzute de publicul larg până pe 9 decembrie.

”Există o întrebare pe care o primesc la fiecare festival din străinatate la care merge filmul meu. „E ficțiune? Sau e real?” Și nici nu știi ce să răspunzi. Nici nu știi cum să răspunzi, că orice ai răspunde e prost,” spune Emanuel Pârvu, regizorul filmului Meda sau Partea mai puțin fericită a lucrurilor.

Filmul este povestea unui tăietor de lemne (Șerban Pavlu) care se află într-o situație limită: i-a murit soția și trebuie să o trimită pe fetița pe care o are în asistență maternală de 8 ani (Ana Radu) înapoi la orfelinat, pentru că el nu are atestatul de asistență maternală și nici nu poate să facă rost de banii necesari obținerii actelor. Regizorul și producătorii filmului își doresc ca, odată cu acest film, spectatorii să conștientizeze importanța programelor de asistență maternală și cât de mult îi pot ajuta ele pe copiii aflați în centrele de plasament, atunci când sunt înscriși în asemenea programe. La începutul anului viitor, filmul va pleca într-o caravană prin țară, care va fi însoțită de o campanie de informare asupra programelor de asistență socială din România.

Expoziția este realizată cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Sector 6, București și al companiei Foldo.Vernisajul expoziției are loc vineri, 24 noiembrie 2017, la ora 18.30, la Cinema City în AFI Cotroceni, urmând ca de sâmbătă 25 noiembrie a.c. să poată fi vizitată în același mall, într-una din zonele cu cel mai mare trafic, Oxford Street, până pe 9 decembrie.

Filmul Meda sau Partea mai puțin fericită a lucrurilor intră în cinematografele din toată țara începând de vineri, 24 noiembrie 2017.