În această perioadă, ne bucurăm să vedem cum întreaga comunitate își îndreaptă atenția către copiii cu posibilități financiare reduse, pentru a se asigură că vor începe școala fără să le lipsească nimic.

Acest lucru s-a întâmplat la magazinul caritabil SocialXChange din Crângași, unde ieri, 5 septembrie a.c., a fost mare agitație. Aproape 30 de prichindei, copii ai beneficiarilor magazinelor noastre, au primit ghiozdane, rechizite și multe cadouri cu ocazia începerii noului an școlar. Donațiile au venit din atât partea cetățenilor, dar și din partea unei grădinițe private, partenerul nostru de nădejde din ultimul an. Acțiunea s-a încheiat cu un atelier inedit, extrem de așteptat de cei mici: pictură pe piatră. Momentul distractiv și plin de culoare a fost pus în scenă de Alexandra și Dan, membri ai echipei Dictie.ro.

În aceeași perioadă, la Școala Gimnazială Nr. 153 din Sectorul 6 era forfotă mare. Clasele au devenit neîncăpătoare de rechizite, ghiozdane, cărți, jucării și haine! Sute de produse au fost donate către elevi și famiile lor din comunitatea Giulești. Toate bunurile cu care cei mici au plecat acasă au făcut parte din donațiile ajunse la magazinul caritabil SocialXChange din Drumul Taberei. Printre beneficiarii acestei acțiuni s-au aflat și copiii incluși în cadrul Programului Integrat de Educație pentru Diversitate, proiect finanțat în prezent de Consiliul Local al Sectorului 6, prin care se dorește reducerea fenomentului de abandon școlar și creșterea performanțelor educaționale.

Persoanele interesate să doneze în cadrul magazinelor caritabile SocialXChange, proiect menit să responsabilizeze beneficiarii de servicii sociale și să promoveze implicarea comunitară, sunt așteptați la cele două sedii: Aleea Lunca Cernei 6A și Calea Crângași nr. 3.