În prima lună de când și-a deschis porțile, cel de-al doilea magazin caritabil SocialXChange a reușit să convingă zeci de persoane fizice și juridice să se implice în proiect.

Peste 50 de noi donații sunt acum pe rafturile magazinului caritabil din Drumul Taberei și așteaptă să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie de ele. Două mămici din Sectorul 6 au donat 200 de cutii cu lapte praf, extrem de necesare pentru copiii persoanelor care muncesc în folosul comunității, iar Goodyear, o importantă companie din România, ne-a oferit donații în valoare de 4000 de lei, care constau în birouri, dulapuri metalice, scaune, frigider și cuptor cu microunde.

Alte produse donate de către cetățeni au constat în: televizoare, canapele, fotolii, dar și produse pentru bebeluși, precum biberoane, scutece absorbante și suzete.

O parte dintre aceste produse donate sunt deja în casele beneficiarilor SocialXChange din Sectorul 6. În prima lună, aproximativ 35 de beneficiari au prestat muncă în folosul comunității: au spălat articole vestimentare, au călcat și sortat haine, au măturat, greblat, igienizat ghenă, încărcat și descărcat marfă.

În urma activităților prestate, toți au plecat acasă cu produsele de care au nevoie. Pe lângă electrocasnice, ei au ales produsele alimentare și pe cele igienico-sanitare. Este și cazul doamnei Gabriela, care în ultimele săptămâni a venit să calce haine. Are doi copii, pe care îi îngrijește singură, iar posibilitățile sale financiare sunt extrem de reduse. “Astăzi am strâns suficiente puncte pentru a lua ulei, paste, sos de roșii dar și câteva produse de igienă, de care am nevoie pentru cea mică. Cu greu pot explica ce face acest magazin pentru mine, dar cu siguranță viața mea este mai bună datorită acestui proiect,” a mărturisit doamna în vârstă de 41 de ani.

Cel de-al doilea magazin caritabil SocialXChange s-a inaugurat în urmă cu o lună, în Drumul Taberei, pe strada Lunca Cernei 6A, locație în care poate veni oricine își dorește să se implice în proiect.