”Mă numesc Adriana și vă mulțumesc pentru îndrumare și pentru că mi-ați spus ce trebuie să fac. Menționez că m-am angajat pe postul de operator introducere, validare și prelucrare date, în urma cursului gratuit urmat în cadrul proiectului derulat de dumneavoastră”, ne-a scris de curând, prin intermediul poștei electronice, una dintre beneficiarele proiectului ”Servicii integrate de sprijin pentru victimele violenței în familie și persoanele cu dizabilități”.

Proiectul este derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, oferind cursuri gratuite de calificare profesională pentru persoane defavorizate, domiciliate în regiunea București-Ilfov. Pe durata participării la curs, persoanele înscrise beneficiază zilnic de o gustare, precum și o sumă de 500 lei, la acordarea diplomei de calificare, cu rol de sprijin până la găsirea unui loc de muncă.

Pregătirea este alcătuită dintr-o sesiune teoretică și una practică, participanții primind la absolvire diplome de calificare profesională recunoscute de Ministerul  Muncii și Justiției Sociale și de Ministerul Educației Naționale prin Autoritatea Națională pentru Calificări.

Orientarea profesională și suportul psihologic care însoțesc serviciile menționate au rolul de a pregăti din punct de vedere emoțional persoanele beneficiare și de a le adapta așteptările la realitățile  pieței muncii din regiunea în care locuiesc.

În perioada următoate, proiectul va pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități sau victime ale violenței domestice o serie de noi cursuri gratuite de calificare profesională în meserii precum: recepționer hotel, web designer, infirmieră sau confecționer.

Persoanele interesate sunt rugate să apeleze la numerele de telefon 410.30.20, int.321 – Nicoleta Szasz sau 0761.144.836 – Corina Siteavu, pentru a obţine informaţii suplimentare.