La iniţiativa Primăriei Sectorului 6, Ziua Internaţională a Asistenţei Sociale a fost marcată la nivelul comunităţii printr-un eveniment dedicat oamenilor şi poveştilor ţesute în jurul lor.

Întâlnirea din data de 19 martie 2019, la care au participat profesionişti din domeniul social, reprezentanţi ai mediului privat, ai spaţiului public real sau virtual, a fost concepută sub forma unei serii de ateliere/workshop-uri convergente temei promovate – socialul în media, socialul în spaţiul public, rolul interacțiunii umane în cadrul implicării corporațiilor în domeniul social.

“Acest eveniment, pe care l-am susţinut cu toată convingerea, este o recunoaştere a eforturilor depuse de asistenţii sociali în activitatea lor cu oamenii de lângă noi. Susţinerea categoriilor sociale defavorizate din Sectorul 6 intră în grija autorităţii locale, dar şi a fiecăruia dintre noi, fie prin implicare individuală sau prin promovarea parteneriatelor public-private, în beneficiul comunităţii”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Sub denumirea „Oamenii sunt povestea!”, evenimentul găzduit de Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală “Conacul Golescu-Grant” şi-a propus să abordeze tematica atât de complexă a relaţiilor interumane, cu precădere în spaţiul profesional, acolo unde provocările sunt multiple iar succesul oricărei iniţiative depinde de buna relaţie cu cei de lângă tine, fie ei colegi sau parteneri.

Discuţiile din cadrul atelierelor s-au grupat în jurul unor teme precum : “A oferi, a primi, a schimba- un model de bună practică: SocialXchange”, “De la povestea din stradă, la povestea din carte”, “Obstacolele sunt lecții, nu piedici” sau “Relația-povestea dintre noi, fiecare participant având ocazia de a se exprima liber, de a învăţa din experienţele altora şi de a “povesti” propriile lecţii de viaţă.

În cadrul atelierelor s-au desprins mai multe idei, printre care: nevoia de a adapta în permanenţă relaţiile cu cei din jur, în special în plan social, acolo unde este nevoie de implicare, îmbunătăţirea comunicării şi stimularea parteneriatelor, abordarea în mod pozitiv a obstacolelor şi depăşirea acestora, importanţa unui efort comun asumat pentru ca povestea cu şi pentru oameni să aibă un final fericit.

Invitaţii au apreciat oportunitatea şi calitatea discuţiilor, subliniind că întâlnirea are toate ingredientele unui eveniment ce poate şi trebuie să coaguleze eforturile tuturor actorilor implicaţi în plan social la nivelul Sectorului 6.

Mulţumim tuturor participanţilor la ateliere pentru curajul de a se implica şi a accepta provocările acestui eveniment: doamnele Corina Ozon, autor, Dana Gonț, realizator TV, Mădălina Marcu – Asociatia pentru Comunitate, Alina Tudor – ENEL, Magda Cristescu – Fan Courier, domnul colonel Nicolae Anghelescu – manager Invictus Team România, şi mulţi alţii.

Pe data 19 martie 2019, este celebrată în întreaga lume Ziua Mondială a Asistenței Sociale. Mesajul Federației Internaționale a Asistenților Sociali îndeamnă la asumarea acestui reper simbolic drept ziua în care lucrătorii sociali din întreaga lume se adună nu doar pentru a sărbători împreună realizările profesionale, ci și pentru a transmite un mesaj unitar către comunitate, la locul de muncă și către actorii sociali implicați, pentru a crește gradul de conștientizare a contribuției decisive pe care o are munca din sfera serviciilor sociale în bunul mers al societății.