În luna decembrie a acestui an au debutat cursurile de pregătire profesională în cadrul proiectului „Servicii integrate de sprijin pentru victimele violenței în familie și persoanele cu dizabilități”, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Pregătirea este atât teoretică cât și practică, oferind calificare în meseria de operator introducere, validare și prelucrare date. Este o meserie căutată pe piața muncii din România, care oferă absolvenților șanse reale de găsire a unui loc de muncă și asigurarea independenței financiare.

La absolvire, cei 30 participanți vor primi diplome de calificare profesională recunoscute  de către Ministerul  Muncii și Justiției Sociale și de către Ministerul Educației Naționale prin Autoritatea Națională pentru Calificări.

Pe durata participării la curs, persoanele înscrise vor beneficia de decontarea costurilor pentru transport, în valoare de 50 de lei lunar dar și acordarea unei gustări în pauza dintre cursuri. O sumă de 400 de lei va însoți acordarea diplomei de calificare, cu rol de sprijin până la găsirea unui loc de muncă.

Proiectul oferă cursuri gratuite de calificare profesională pentru persoane cu dizabilități sau victime ale violenței în familie, domiciliate în regiunea București – Ilfov.

Pentru anul 2018, au fost contractate o serie de alte cursuri atractive, căutate pe piața muncii, pentru potențialii beneficiari ai proiectului. Persoanele interesate sunt rugate să apeleze la numerele de telefon 410.30.20, int.321 – Nicoleta Szasz sau 0761.144.836 – Corina Siteavu, pentru a obţine informaţii suplimentare.