Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a participat, în perioada 13-16 mai 2021, la invitația oficialilor din Republica Moldova, pretorului Sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, la inaugurarea parcului “Alunelul” din Chișinău.
La ceremonie a participat și ambasadorul Romaniei în Republica Moldova, Excelența sa, domnul Daniel Ioniță și secretarul de stat pentru relația cu Republica Moldova, domnul Adrian Dupu si primarul Municipiului Chisinau, domnul Ion Ceban.

Reabilitarea parcului “Alunelul” a fost posibilă datorită finanțării oferită de către Consiliul Local al Sectorului 6. Suma acordată a fost de 846.000 euro. Sectorul 6 al Municipiului Bicurești este înfrățit cu Sectorul Buiucani din Chișinău din anul 2019.

„Asta înseamnă că, de acum încolo, pentru o perioadă lungă de timp, destinele noastre vor fi împletite. Acest proiect este doar începutul acestei înfrățiri pe care o dorim fructoasă”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Primăria Sectorului 6 manifestă o preocupare constantă pentru apropierea și susținerea românilor de peste Prut. Prima înfrățire a Sectorului 6 cu o unitate administrativ-teritorială din Republica Moldova a fost pe 27 martie 2018, când s-au marcat 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.