Așa cum spune și proverbul “Meseria e brățară de aur”, persoanele din categoriile sociale vulnerabile “își pot pune o brățară în mână” participând la cursurile de calificare profesională organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Cursurile sunt gratuite şi se derulează în cadrul proiectului ”Europa incluzivă – Inițiative regionale sustenabile” susținut de Primăria Sectorului 6. La ele se pot înscrie persoanele care doresc să devină patiseri și au domiciliul legal în Regiunea București – Ilfov și sunt persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie romă, dar şi tineri care părăsesc sistemul de protecţie.

Împărţite într-o sesiune teoretică şi una practică, cursurile beneficiază de aportul unor instructori calificaţi, cu experienţă didactică. La finalul sesiunilor, cei care au ales o nouă șansă la calificare și reconversie profesională vor intra în posesia diplomelor recunoscute de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, care atestă dreptul de a practica noua meserie învățată.

Exceptând gratuitatea accesului la cursuri, proiectul mai oferă absolvenţilor suma de 500 de lei,  împreună cu diploma de calificare, cu rol de sprijin până la găsirea unui nou loc de muncă.

Proiectul mai oferă beneficiarilor servicii de informare, consiliere psihologică, juridică şi vocaţională, precum şi asistenţă la identificarea oportunităţilor de angajare.

Aflat în perioada de sustenabilitate, cu finanțare de la Bugetul Local al Sectorului 6, Proiectul “Europa inclusivă – inițiative regionale sustenabile” se adresează persoanelor apte de muncă, în scopul creșterii șanselor la angajare pe perioadă nedeterminată și al asigurării unui venit lunar stabil.

Până la finalul proiectului, 130 de persoane din Regiunea București-Ilfov vor fi calificate în meserii de viitor, care le asigură accesul pe piața muncii și, implicit, independență financiară.

Cei care doresc să participe la acest program și să învețe o nouă meserie sunt rugați să ne contacteze la tel./fax: 021/410 30 20 interior, 326, email:  [email protected]. Persoană de contact: Nadia Stroia, mobil: 0726.727.209.