În fiecare lună, la Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilități “Orșova”, situat în Sectorul 6, se cântă “La mulți ani!”. Zilele de naștere ale celor mici sunt sărbătorite, alături de familie, cu baloane colorate, prăjituri și, bineînțeles, tort.

La aniversare, îl au ca invitat fie pe supereroul favorit, fie personajul de desene preferat. Că este vorba despre Spiderman sau despre Mickey Mouse, animatorul Adrian Perian își face mereu apariția, oferind zâmbete și bucurie de fiecare dată.

Pe lângă aniversarea propriu-zisă, aceste activități au ca scop dezvoltarea sentimentului de apartenență la grup și întărirea relațiilor de prietenie dintre copii. În timp, efectele înregistrate sunt atât stimularea psihomotorie și senzorială, precum și crearea unui cadru de dezvoltare relaxant și distractiv.

Centrul “Orșova” oferă servicii copiilor cu dizabilități neuro-psihomotorii, cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani, care au domiciliul legal pe raza Sectorului 6, în scopul dezvoltării potențialului psiho-emoțional, al autonomiei personale, stimularea stimei de sine, a formării, educării și dezvoltării deprinderilor de viață independentă.

Printre serviciile oferite în cadrul Centrului regăsim: servicii de intervenție psihologică și consiliere emoțională individuală și de grup (stimulare cognitivă, ludoterapie, art terapie); activități de educație nonformală, corelate cu  programa preșcolară; îngrijire și hrană pe parcursul zilei.             Totodată, specialiștii Centrului sprijină familia copiilor cu dizabilități în relația cu aceștia, periodic fiind organizate întâlniri cu părinții și ședințe de consiliere individuală și de grup.