În cadrul celei de-a XIII-a ediții a Galei Administrație.ro care a avut loc ieri, 12.10.2017, Primăria Sectorului 6 și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au primit fiecare câte un Premiu de Excelență pentru proiectele pe care le desfășoară în Sectorul 6, în beneficiul cetățenilor.

Proiectul privind colectarea separată a deșeurilor în Sectorul 6 al Municipiului București, parte a Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare, a adus un premiu de excelență Primăriei Sectorului 6.

Asociațiile de proprietari care vor să beneficieze de facilitățile proiectului trebuie să încheie cu operatorul de salubrizare acreditat un contract. În baza acestuia, asociațiile primesc gratuit saci prevăzuți cu cod de bare care vor fi scanați și cântăriți pentru a le putea fi valorificată colectarea separată. Cu cât gradul de colectare separată a deșeurilor este mai mare, cu atât asociațiile vor avea un discount mai mare la factura pentru ridicarea deșeurilor menajere și vor putea atinge obiectivul Taxa Zero pentru gunoiul menajer.

 “Acest proiect are o mare însemnătate pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor Sectorului 6. Premiul de excelență îmi încurajează echipa să mergem mai departe în implementarea demersurilor pe care le facem pentru comunitate, a declarat Gabriel Mutu, Primarul Sectorului 6.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a primit Premiul de Excelență pentru proiectul care oferă cursuri gratuite de educație nonformală și dezvoltare personală copiilor și adolescenților din Sectorul 6.

“Felicit echipa DGAPSC Sector 6 și sunt mândru că serviciile oferite cetățenilor din comunitatea noastră sunt la un nivel înalt. Pentru mine, orice proiect care are în centru îmbunătățirea calității vieții oamenilor, în special a celor care fac parte din grupele vulnerabile, merită toată susținerea”, a declarat Gabriel Mutu, Primarul Sectorului 6.

Proiectul „În Sectorul 6 te joci și înveți în același timp” (Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul Golescu Grant) a primit recunoșterea pe care o merită, în condițiile în care peste 1.000 de copii din comunitate participă, în fiecare an, la cursuri gratuite de pictură, dans, informatică, engleză prin joc, actorie, canto, chitara, șah, franceză, karate, public speaking, muzicoterapie sau învațare eficentă.

La nivelul administrațiilor publice locale, proiectul este novator, reușind să combine, într-un set omogen de servicii, atât aspecte sociale, cât și educaționale.

Iar dovada că proiectul se bucură de un adevărat succes constă în extinderea continuă a cursurilor oferite copiilor din Sectorul 6. Anul acesta, părinții au avut de ales, pentru prima dată, și între cursuri de limba spaniolă, nutriție, animație și matematică distractivă.

Gala Administrație.ro este un eveniment anual, dedicat în exclusivitate admnistrației publice centrale și locale din România. Acest eveniment, care a căpătat notorietate de-a lungul anilor, evidențiază inițiativele pozitive ale specialiștilor din administrație și proiectele importate pe care au reușit să le implementeze.

http://www.administratie.ro/30-de-proiecte-importante-realizate-in-acest-an-de-institutiile-publice-au-fost-prezentate-in-cadrul-galei-administratie-ro/

Premiu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti - Gala Administrație.ro